Uppsala Entré – stadens nya city.

Ett nytt slags city växer fram längs Stationsgatan direkt öster om järnvägen. Här sjuder det av nya tankar och energi. Juvelen är den sista pusselbiten. Den korta promenaden till Uppsala Resecentrum kan knappt ens räknas i minuter. Ytterligare en liten bit bort hittar du Uppsala Konsert & Kongress och Stora torget. I Uppsala Entré finns all tänkbar närservice – apotek, mataffär, restauranger och butiker. Och utbudet kommer bara att öka.

Vy från Strandbodkilen, passagen under järnvägen mot Stockholm.

Flera av kvarteren som ansluter till det nya Uppsala Entré har anor från förra sekelskiftet. Många charmiga hus och gårdar.

Ett stenkast bort finns ett flertal förstklassiga hotell, som till exempel det spektakulära Radisson Blu med den mysiga restaurangen Picnic.

När staden växte ur den gamla tågstationen omvandlades den till ett brasserie med en smak av Paris, en bar med Londons puls och ett café med en doft av Rom.

Uppsala Konsert och Kongress ligger en kort promenad bort. Här kan du uppleva all världens musik. Det är dessutom en alldeles utmärkt plats för större konferenser eller mässor.

Uppsala Östra är museijärnvägen Lennakattens egen station. Till vänster ser du de nybyggda bostadshusen i Uppsala Entré med butikslokaler i bottenvåningen.