Plötsligt känns allt annat fyrkantigt.

Ordet kontor kommer från latinets computare och betyder beräkna. Men Juvelen låter sig inte förklaras så lätt. Känslan av kreativitet och nytänkande löper som en röd tråd genom hela byggnaden. Huset utmanar inte bara ditt sätt att tänka, det hjälper dig och dina medarbetare att plocka fram den spets ni redan har inom er.

Guld och glas är ett genomgående tema för Juvelen. Alla glasytor ger ett fint inflöde av ljus, och hela Juvelen andas en speciell känsla av kreativitet och lekfullhet. Överallt på de olika planen påminner de trekantiga fönstren dig om att du befinner dig på just Juvelen. Kontorslokalerna på plan 3–7 har en modern och luftig känsla. Lokalernas tydliga rymd, på vilken våning du än befinner dig, är slående.

Den inbjudande foajén sträcker sig i själva verket över två plan och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Här hittar du bland annat restaurang Vezzo med plats för 200 personer och en uteservering i bästa solläge där du kan ta en god latte och titta på alla pendlare. Bråttom? Köp med något enkelt från Vezzos deli. Resecentrum är beläget bekvämt nära för alla som pendlar.

Juvelen har dusch- och omklädningsrum för de hyresgäster som gillar att träna före eller efter jobbet. Och ett särskilt cykelparkeringsrum finns för husets hyresgäster.

 

Fakta Juvelen

Total uthyrbar yta: 8 635 kvm

Kontor: 7 350 kvm

Butiker och restaurang: 1 285 kvm

Antal våningar: 7,5

Byggstart: Q3 2016

Inflytt: Q2  2019

Adress: Stationsgatan/Strandbodgatan

Kommunikationer: Pendeltåg, bussar, regiontåg

Service i huset: Restaurang med uteservering i söder, cykelparkering, dusch- och omklädningsrum

Arkitekt: Utopia

Huset i genomskärning: Sektion

Interiör: Interiörkoncept Juvelen

Planritningar:

Plan 1

Plan 2

Plan 3

Plan 4

Plan 5

Plan 6

Juvelen blir det första som möter resenärerna när tågen rullar in i Uppsala. En stolt solist och en av världens mest hållbara byggnader.

Juvelen tar liksom ett kliv från Stationsgatan till Strandbodkilen nedanför och suddar ut gränsen mellan de två gatunivåerna.

Området mellan järnvägsspåren och Juvelen förvandlas till ett trivsamt torg, med en restaurang som blir en naturlig mötesplats för Uppsalaborna.

Blicka ut mot en levande, grön miljö med mycket människor i rörelse.